srijeda, 14. ožujka 2012.

Janjetina s bamijom




Pripremite:


600g janjetine od vrata ili plećke
400g svježe bamije ili pola niske suhe (oko 10 komada)
1 glavicu luka
1 korijen peršina
1 mrkva
4 oguljene rajčice
3 režnja češnjaka
1 crvena paprika
1 ljuta papričica
maslinovo ulje
kardamom
ružmarin
sol
papar


Ako imate suhe bamije namočite ih u toplu vodu večer prije.



Narežite meso, posolite ga pa  prepecite na ugrijanom ulju da dobije zlatnu koricu i da se zatvore pore. Odložite na toplo.

Na ulju pirjajte usitnjen luk, češnjak i papriku. Dodajte narezanu mrkvu i peršin pa nastavite pirjati. Rajčici odstranite sjemenke pa dodajte u povrće.


U umak vratite meso i bamiju. Nastavite pirjati podlijevajući povrtnim temeljcem. Oprezno miješajte ili samo tresite posudu podlijevajući temeljcem, oko pola sata.

Pri kraju dodajte svježe mljeveni papar, sitno narezanu papričicu, malo kardamoma i ružmarin. Pirjajte još kratko i poslužite s rižom.



3 komentara :

  1. mmmmm obožavam janjetinu, a tek bamije :)
    samo šteta kaj ih kod mene nema za kupiti

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivno Jedozovke.
    Tekstura i okus umaka koji daje bamija je nezaboravna.

    OdgovoriIzbriši