Maja prema Njasinom receptu - Link
U ovaj odličan Njasin recept unijele smo manje izmjene - dodale smo kakao u tijesto i keksiće umakale u čokoladnu glazuru.
Pripremite:
200g brašna
2 žlice kakaa
100 g mljevenih badema
1 žumanjak
70 g šećera
150 g maslaca
unutrašnjost 1 mahune vanilije
naribana korica jedne velike naranče
Pomiješajte sve sastojke i razvaljajte tijesto između dva masna papira. Ostavite ga u frižideru 30 minuta, a zatim tijesto izrežite na štapiće.
Poslažite ih na papir za pečenje i pecite na 180C 10ak minuta.
Glazura:
U 1 žlici mlijeka otopiti 1 žlicu šećera pa dodati na kockice natrganih 50ak g čokolade s 60% kakaa i 20g maslaca. Kada glazura postane glatka neka se malo ohladi, a zatim u nju umačite krajeve ohlađenih keksića
odlično izgledaju, odma ogladnim kad gledam vaše slike :D
OdgovoriIzbriši:) Hvala! Drago nam je da ti se sviđaju! :)
OdgovoriIzbriši(Maja)