Jeka za Zagreb Chocofest
Pripremite:
za tijesto:
400g mekog brašna
3 žlice kakao praha
pola male žličice praška za pecivo
200g maslaca
80g šećera s mirisom vanilije
80g šećera s mirisom vanilije
1 jaje
nekoliko žlica ruma
nekoliko žlica ruma
Prosijati brašno, kakao i prašak za pecivo, umiješati šećer pa utrljati maslac. Zamijesiti s jajem i 3-4 žlice ruma. Tijesto razvaljati i vaditi krugove.
Peći 15 minuta na 175 stupnjeva.
za kremu:
200g čokolade s najmanje 60% kakao mase
5 žlica ruma
50g šećera
100g mljevenih badema
150g maslaca
50g šećera
100g mljevenih badema
150g maslaca
Na laganoj vatri u rumu otopiti šećer, dodati čokoladu, maknuti s vatre i miješati da se čokolada otopi. Dodati maslac i tući da se dobije krema. Na kraju umiješati bademe. Ohladiti uz miješanje.
Ohlađene keksiće spajati kremom.
Preliti glazurom od čokolade.
za glazuru:
100g čokolade s najmanje 60% kakao mase
2 žlice šećera
2 žlice mlijeka
3 žlice ruma
1 žlicu maslaca
2 žlice šećera
2 žlice mlijeka
3 žlice ruma
1 žlicu maslaca
U mlijeku na laganoj vatri otopiti šećer i dodati čokoladu. Maknuti s vatre i miješati dok se čokolada ne otopi. Uliti rum, kratko vratiti na vatru i umiješati maslac.
Toplom glazurom preliti keksiće.
to se kod nas uvijek za Božić radi :) još se gore stavi par listića badema mmmmmmm
OdgovoriIzbrišija nisam stavljala listiće jer ne bi izdržali hendlanje po Chocofestu.
OdgovoriIzbrišiTo je razlog što je i glazura malo čvršća nego što inače radim.
Jeka.