četvrtak, 2. veljače 2012.

Čokoladni duplići


Jeka za Zagreb Chocofest


Pripremite:


za tijesto:


400g mekog brašna
3 žlice kakao praha
pola male žličice praška za pecivo
200g maslaca
80g šećera s mirisom vanilije
1 jaje
nekoliko žlica ruma


Prosijati brašno, kakao i prašak za pecivo, umiješati šećer pa utrljati maslac. Zamijesiti s jajem i 3-4 žlice ruma. Tijesto razvaljati i vaditi krugove.
Peći 15 minuta na 175 stupnjeva.




za kremu:


200g čokolade s najmanje 60% kakao mase
5 žlica ruma
50g šećera
100g mljevenih badema
150g maslaca


Na laganoj vatri u rumu otopiti šećer, dodati čokoladu, maknuti s vatre i miješati da se čokolada otopi. Dodati maslac i tući da se dobije krema. Na kraju umiješati bademe. Ohladiti uz miješanje.

Ohlađene keksiće spajati kremom.
Preliti glazurom od čokolade.




za glazuru:


100g čokolade s najmanje 60% kakao mase
2 žlice šećera
2 žlice mlijeka
3 žlice ruma
1 žlicu maslaca

U mlijeku na laganoj vatri otopiti šećer i dodati čokoladu. Maknuti s vatre i miješati dok se čokolada ne otopi. Uliti rum, kratko vratiti na vatru i umiješati maslac.

Toplom glazurom preliti keksiće.

2 komentara :

  1. to se kod nas uvijek za Božić radi :) još se gore stavi par listića badema mmmmmmm

    OdgovoriIzbriši
  2. ja nisam stavljala listiće jer ne bi izdržali hendlanje po Chocofestu.
    To je razlog što je i glazura malo čvršća nego što inače radim.
    Jeka.

    OdgovoriIzbriši