Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Hass avokado dobio je ime po svom uzgajivaču, Rudolphu Hassu, koji je u Južnoj Kaliforniji prvi uzgojio i prodavao ovakvu sortu avokada. Sličan je običnom avokadu, ali ima tamniju kožu koja poprima duboko ljubičastu, gotovo crnu boju kada plod sazrije, a meso avokada je u sredini svijetlo-zelene boje. Okus mu je nešto bogatiji, orašastiji u odnosu na obični avokado. Bogat je zdravim mastima, vitaminima C, E, B, folnom kiselinom, kalijem..
2 zrela Hass avokada
1 manju glavicu šalota luka
100g kremastog posnog sira (možete staviti i ricottu ili neki drugi sir po želji)
prstohvat himalajske soli
svježe mljeveni papar
malo chilija ako volite pikantnije
korijandar, vlasac ili kopar
Avokado prerežite, izvadite sjemenku i oprezno žlicom izdubite meso. Pazite da ostavite tanki sloj uz koru, kako biste kremu mogli servirati u avokadu.
Dodajte sitno sjeckani luk. Tucite sir s malo soli i začinima po želji: natrganim korijandrom, usitnjenim vlascem, koprom, suhim ili svježim chilijem..
U ovu kremu možete dodati i usitnjen pršut, komadiće feta sira.. Tako obogaćena može biti samostalan obrok.
Nema komentara :
Objavi komentar