12 žlica brašna
12 žlica otopljenog maslaca
10 žlica šećera
3 žlice kakao praha
2dl mlijeka
3 jaja
1 žličicu praška za pecivo
Istucite jaja sa šećerom. Prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo pa i dodavajte u jaja naizmjenično s mlijekom. Na kraju dodajte maslac.
Pecite oko 20 min na 175 stupnjeva. Još vruće tijesto prelijte polovinom vrele irske kave, koju ste pripremili.
Irish coffee:
U 150 ml vrele jake kave (ako kuhate tursku kavu svakako je procijedite) dodajte dvije žličice muscovado šećera i 50 ml irskog whiskeya (Bushmills, Kellan Irish Whiskey, Powers, Inishowen, Jameson, Kilbeggan, Midleton Very Rare, Millars, Black Bush, Paddy, Clontarf, Locke's Blend).
Ako nemate irski whiskey, možete ga zamijeniti i dobrim škotskim ili burbonom.
Krema:
50 ml preostale irske kave
200g čokolade s najmanje 60% kakao mase
100 ml slatkog vrhnja
Izmiješajte vrhnje i kavu i u mješavini nad parom otopite na komadiće usitnjenu čokoladu.
Biskvitnu podlogu pospite s 100 g badema narezanih na listiće. Prelijte kremom i ohladite.
U 50 ml irske kave otopite 100 g čokolade s najmanje 60% kakao mase, na jako laganoj vatri.
Dodajte jednu žlicu maslaca pa prelijte tortu.
Volim Irisch Cofee pa sam sigurna da bi mi se i ova torta vrlo svidela.Odlican recept;)
OdgovoriIzbrišiJoj ovaj recept je super!Sjajne fotkice~!!!
OdgovoriIzbrišiMnogo lepo ukrašena torta!
OdgovoriIzbrišiHvala vam na komplimentima! :)
OdgovoriIzbrišiTo nije torta, to je Crni labud !
OdgovoriIzbrišiSva elegantna, tanka i mistična...
A onda griz nje, gutljaj Midleton Very Rare...
jao sjetio se crnog labuda.
OdgovoriIzbrišiTo je jedna od rijetkih Balaševičevih pjesama koja mi je dobra,uz onu kartašku,naravno.
Pekla sam ovu tortu i oduševila se! Hvala vam!
OdgovoriIzbrišiza koliki promjer kalupa je ova mjera?
OdgovoriIzbrišiOvo je za kalup od 26cm.:)
OdgovoriIzbrišiUh, bas sam i ja htjela pitati za kalup - ovo isprobavam sutra. Recept izgleda super i jako se veselim probati ga. Jeka i Maja, javim kak je uspjelo.
OdgovoriIzbrišiDraga Mayo, nadamo se da će vam se svidjeti! :)
OdgovoriIzbriši(Maja)
Torta je fenomenalna. Obavezna za rođendan (moj i kćerin)a i kad god se zaželimo nečeg finog za odrasle (ne znam kako ali nekako nam u recept uvijek pobjegne nešto malo više ...).Inače preporuku za ovaj blog sam dobila od jednog forumaša:).
OdgovoriIzbrišiHvala vam na tako krasnom komentaru. Jako smo sretne kad se ljudima sviđaju naši recepti.:)))
IzbrišiPretpostavljam o kojem je forumašu riječ pa i njemu od srca zahvaljujemo na preporuci. :*
(Maja)