Prije bilo kakve upute i recepta moramo reći – bez kvalitetnog mesa ništa od ovoga kralja svih roštilja. Dakle, ključno je da nabavite kvalitetno meso, a ako ste u Zagrebu preporučujemo da proučite ovaj
link.
Meso, ako već nije očišćeno, očistite od žilica i narežite na odreske oko 2,5 cm debljine i pripremite marinadu.
Naša je pripremljena od ½ l maslinova ulja s Brača, 4dl konjaka Pasquinet, tri žlice tučenog crnog papra, usitnjene manje grančice ružmarina, malo timijana i nekoliko listova lovora.
Meso posušite i prelijte pripremljenom marinadom i pazite da meso bude posve prekriveno. Poklopite i spremite u hladnjak na nekoliko dana. Povremeno meso okrenite. Minimalan rok mariniranja mesa je 72 sata, a sve do tjedan dana može biti samo bolje.
Odreske pecite na već razgorenoj nikako prejakoj vatri.
Za krvave bifteke je dovoljno po 2 minute sa svake strane, a za srednje pečene (kao na našoj slici) po 5-7 minuta sa svake strane. Jako pečeni biftek je čisti grijeh i ne želimo o tome dijeliti naputke.
Većini naših jelaca sol nije niti pala na pamet, ali ako vam nedostaje, gotov biftek malo posolite s par zrnaca morske soli.
Ovome dodajte samo svježu salatu i malo kruha. Plavac mali će se ovdje savršeno uklopiti.
Biftek predivan, marinada fantastična, a link savršen.
OdgovoriIzbrišihehehe...
oo, prava divota!
OdgovoriIzbrišiHvala oboma! :)
OdgovoriIzbriši