srijeda, 22. lipnja 2011.

Frittata sa sirevima





Pripremite:

malo maslinovog ulja ili maslaca
1 režanj češnjaka
5 jaja
1/3 šalice mozzarelle
1/3 šalice Gruyerea ili nekog drugog sira po želji
1/3 šalice gorgonzole
1 šalica ricotte (ili posnog sira)
parmezan za posipanje
1/3 šalice milerama/sl.vrhnja
svježe mljeveni papar
začini po želji (peršin, vlasac, timijan,..)


Zagrijte maslinovo ulje na tavi, dodajte sitno nasjeckan češnjak i prodinstajte. (Češnjak zatim uklonim s tave jer ga stavljam samo da pusti aromu. Možete ga ostaviti, no treba paziti da ne zagori i time vam "zagorča" okus jela.)

Dobro istucite jaja mikserom, začinite, ulijte mileram i miksajte dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte smjesi ricottu i dobro promiješajte, a zatim je izlijte u tavu ili posudu za pečenje. Dodajte sireve, ali malo gorgonzole sačuvajte za posipanje i kratko zapecite.


Zatim posudu stavite u pećnicu, na 200tinjak stupnjeva, kako bi se frittata fino zapekla odozgo.


Pred kraj posipajte dijelom gorgonzole i parmezanom i pecite kratko, samo da se sirevi rastope.


Frittatu ostavite da se malo ohladi, a zatim narežite i poslužite uz puno salate.



3 komentara :

  1. obožavam ovakve divote, jako fino!

    OdgovoriIzbriši
  2. šta radim s prodinstanim češnajkom? :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Anonimna,
    kao što kaže recept,češnjak služi samo da ostavi miris.
    Makneš ga iz ulja i baciš.
    Minja

    OdgovoriIzbriši