četvrtak, 7. travnja 2011.

Punjeni kruh





Pripremite:

1kg brašna
1 paketić svježeg kvasca ili 2 paketića suhog
mlaka voda
1 dl maslinovog ulja
100 g kiselice
100g čvaraka
sol

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Ako radite sa svježim kvascem prethodno pripremite kvas od malo brašna, izmrvljenog kvasca i tople vode.
Suhi kvasac umiješajte u posoljeno brašno. Svježi kvas ulijte u pripremljeno posoljeno brašno.

Zamijesite tijesto toplom vodom u kojoj ste razmutili maslinovo ulje. Bit će dovoljno 2-3 dl tekućine za ne premekano tijesto.

Dok se tijesto diže, pripremite nadjeve:

Kiselicu sitno narežite, malo posolite i prelijte s 2 žlice vrele vode.
Čvarke usitnite.


Kada se tijesto udvostruči, malo ga "pretucite" i podijelite na dva dijela. Malo razvucite vlažnim rukama i namažite jednu štrucu kiselicom, a drugu čvarcima.

Stavite u namazan pleh i ostavite još 15tak minuta da se diže.


U zagrijanoj pećnici pecite 20 minuta na 200 stupnjeva pa smanjite temperaturu na 180 i pecite još 40 minuta.
 




Nema komentara :

Objavi komentar