subota, 5. veljače 2011.

Piletina s đumbirom


Pripremite:

600g piletine (prsa, otkošteni batak i zabatak)
4cm korijena đumbira
3-4 ljute zelene papričice
1 žlicu meda
1 žlicu soja sosa
1 žlicu curry praha
½ dl slatkog vrhnja
1dl pilećeg temeljca
sol
papar
zeleni peršin
2 žlice ulja


Piletinu otkostite, uklonite kožu i narežite. Posolite, lagano pobrašnite i prepecite na ulju da dobije zlatno-žutu boju. Izvadite i odložite na toplo. Đumbir ogulite i naribajte, papričice operite i obrišite.


Na još toploj masnoći prepecite papričice, pospite curry prahom, dodajte đumbir i na jako laganoj vatri kratko prepecite da se papričice oblože umakom.


Vratite meso, malo sve promiješajte pa dodajte ostale sastojke: med, soja sos i vrhnje. Dolijte temeljcem i pirjajte još 15 minuta.
Posipajte peršinovim listom i poslužite uz rižu ili tople pogačice.





Nema komentara :

Objavi komentar