srijeda, 23. veljače 2011.

Komorač na mediteranski


Jeka za V-magazin 


Pripremite:

3 glavice komorača
300g mini rajčica
10tak krupnih crnih maslina
svježi timijan
bosiljak
maslinovo ulje
aceto balsamico ( po želji)
sol
papar


Odrežite nisko lišće i stabljike komorača i skinite prvi sloj.

Narežite na malo deblje ploške i kratko blanširajte u slanoj ključaloj vodi, odmah prelijte ledenom vodom da komorač zadrži svijetlu boju.

Prepolovite rajčice i narežite masline. Komorač osušite kuhinjskim ubrusima i kratko ga prepecite na gril tavi na sasvim malo ulja.




Još toplo pomiješajte s rajčicama i maslinama. U staklenki koju možete čvrsto zatvoriti, protresite nekoliko žlica maslinovog ulja, pola žlice aceta, malo soli i bosiljak natrgan na komadiće. Prelijte preko povrća.

Pospite s listićima timijana i malo svježe mljevenoga papra i listićima komorača.
Prokuhane stabljike i preostale listove možete iskoristiti kao izvrstan temeljac za krem juhu.








3 komentara :

  1. pa šta je ovo cure?
    Dokle ćemo gledat u ovaj komorač?
    malo ste se ulijenile?

    OdgovoriIzbriši
  2. Nismo se ulijenile, već smo željele napraviti malu pauzu nakon prekida suradnje s V-magazinom.;)
    :)

    OdgovoriIzbriši