ponedjeljak, 17. siječnja 2011.

Hruskave košarice


Jeka za V-magazin 


Pripremite, za 12 košarica:

6 listova tankog vučenog tijesta
100g istopljenog maslaca
200g džema od bobičastog voća
sok i koricu jednog neprskanog limuna
nekoliko klinčića
pola žličice cimeta
100g brusnica, borovnica ili višanja maraški (možete koristiti i sušene ili ukuhane plodove)


Oblik s udubljenjima za pečenje pogačica namažite maslacem. Svaki list tijesta razrežite na 4 manja lista, malo ih ovlažite i poškropite maslacem. Obložite udubljenja na plehu tijestom.


Džem blago zagrijte i umiješajte limunovu koricu i sok, cimet, istučene klinčiće. U svako "gnijezdo tijesta stavite do 3/4 visine džem, a na vrh nekoliko bobica voća.
Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Pazite da listići tijesta ne potamne i poslužite mlako.

 


Nema komentara :

Objavi komentar