srijeda, 8. prosinca 2010.

Salata od cikorije i crvenih naranči


Jeka za V-magazin


Pripremite:

1 srednju glavicu cikorije (ili endivije)
2 crvene naranče
250g ementalera
buketić francuskog peršina
4 žlice maslinova ulja
nekoliko kapi aceta balsamica
sok i koricu jedne neprskane naranče
sol
papar


Razdvojite cikoriju na listove, operite i obrišite. Naranče ogulite skidajući svu bijelu koricu. Razdvojite ih na kriške ili filetirajte ako više volite naranče bez tanke opne. Ementaler narežite na kockice, peršin razdvojite na cvjetiće. U malu teglicu sa zatvaračem ulijte ulje, aceto, sol i narančin sok i koricu. Zatvorite i snažno protresite.

Na tanjure ili veliku zajedničku zdjelu posložite listove cikorije, pomiješajte naranče, sir i peršin i rasporedite na cikoriju.


Prelijte umakom, popaprite svježe mljevenim paprom.
Ova salata podnosi i dodatke: pistacije, prepečenu pancetu, komadiće pršuta, mrvice prepečenoga kruha...



Nema komentara :

Objavi komentar