600g mljevene janjetine
2 oguljene rajčice
3 srednje velika patlidžana
4 srednje velika krumpira
1 glavicu luka
4 češnja češnjaka
3 dl povrtnog temeljca
maslinovo ulje
1 dl punomasnog vrhnja
sol
papar
svježi timijan
Sitno narežite luk i češnjak, kratko pirjajte na maslinovu ulju pa dodajte meso i rajčice. Posolite i dolijevajte temeljcem. Neka se pirja oko pola sata.
Popaprite i dodajte malo svježeg timijana.
Krumpir narežite na ploške.
Vatrostalnu posudu namažite maslinovim uljem pa prekrijte dno ploškama krumpira, malo posolite, nanesite meso, prekrijte ploškama patlidžana.
Ponovite postupak i završite krumpirom.
Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata. Prelijte vrhnjem pa pecite još 15 minuta.
Nema komentara :
Objavi komentar