utorak, 7. prosinca 2010.

Čokokapučino


Jeka za V-magazin 


Pripremite:

4 bjelanjka
100g kristal šećera
70g šećera u prahu
1 žlicu praha za instant kapučino
20g škrobnog brašna
2 žlice želea od kupina


za čokoladnu glazuru:

80g čokolade s 70% kakao mase
3 žlice slatkog vrhnja
1 žlica maslaca


Istucite bjelanjke u snijeg pa i dalje tucite pomalo dodajući kristal šećer. Oprezno umiješajte kuhačom šećer u prahu, kapučino prah i škrobno brašno.




Na pleh stavite papir za pečenje i oblikujte štangice. Pecite na 120 stupnjeva oko sat vremena.




Pazite da ne potamne. Ohladite i spajajte dvije i dvije želeom od kupina pa ukrasite glazurom.



Na pari rastopite čokoladu vrhnje i maslac. Prevucite štangice čokoladom umačući samo jednu stranu u još toplu glazuru.




2 komentara :

  1. ...i jako su fini za jesti.
    Bila sam malo skeptična,ali gorkasta čokolada jako dobro nadopunjava okus kave.

    OdgovoriIzbriši