četvrtak, 18. studenoga 2010.

Tuna u marinadi od limuna




Pripremite:

maslinovo ulje
bijelo vino
peršin
timijan
papar
luk
tuna odreske
limun


Po jednom odresku računajte 1dl vina i 1 žlicu maslinova ulja i pola limuna.

U plitku posudu poslažite odreske, prelijte uljem i vinom i prekrijte plastičnom folijom. Neka odleži na hladnom 2 dana. Povremeno okrenite.

Zagrijte malo ulja na gril tavi, odreske prepecite s obje strane. Ostavite na toplom.


Na ulju prepržite jednu narezanu glavicu luka po odresku, posolite, malo propirjajte, nalijte bijelo vino, dodajte začine po ukusu: papar u zrnu, češnjak, ružmarin. Na još tople odreske poslažite kolutove limuna.


Kad alkohol ispari prelijte odreske marinadom.

U poklopljenoj posudi u hladnjaku mogu stajati desetak dana.




Broj komentara: 7 :

  1. Drago nam je da ti se sviđa - jako je fino doista.

    OdgovoriIzbriši
  2. ajme divote li
    polly

    ps
    ne znam jel će mi i drugi tjedan biti tak divno :D

    OdgovoriIzbriši
  3. polly,
    taj tjedan će biti posvećen tebi.
    radni naslov:polly u carstvu poriluka

    OdgovoriIzbriši
  4. počašćena sam
    baš ste drage :D

    polly

    OdgovoriIzbriši
  5. ja obožavam tunu samo što mi je malo teže doći do svježih tuna odrezaka

    OdgovoriIzbriši
  6. Draga Nina,
    za ovaj recept možeš koristiti i zamrznute odreske.
    Mislim da ih ima i Ledo.

    OdgovoriIzbriši