Pripremite:
maslinovo ulje
bijelo vino
peršin
timijan
papar
luk
tuna odreske
limun
Po jednom odresku računajte 1dl vina i 1 žlicu maslinova ulja i pola limuna.
U plitku posudu poslažite odreske, prelijte uljem i vinom i prekrijte plastičnom folijom. Neka odleži na hladnom 2 dana. Povremeno okrenite.
Zagrijte malo ulja na gril tavi, odreske prepecite s obje strane. Ostavite na toplom.
Kad alkohol ispari prelijte odreske marinadom.
U poklopljenoj posudi u hladnjaku mogu stajati desetak dana.
Predivno!
OdgovoriIzbrišiDrago nam je da ti se sviđa - jako je fino doista.
OdgovoriIzbrišiajme divote li
OdgovoriIzbrišipolly
ps
ne znam jel će mi i drugi tjedan biti tak divno :D
polly,
OdgovoriIzbrišitaj tjedan će biti posvećen tebi.
radni naslov:polly u carstvu poriluka
počašćena sam
OdgovoriIzbrišibaš ste drage :D
polly
ja obožavam tunu samo što mi je malo teže doći do svježih tuna odrezaka
OdgovoriIzbrišiDraga Nina,
OdgovoriIzbrišiza ovaj recept možeš koristiti i zamrznute odreske.
Mislim da ih ima i Ledo.