Maja za natječaj na Forum.hr
b.jpg)
Pripremite:
400 g svježih vrganja
3 glavice ljutike ili jednu srednju glavicu ljubičastog luka
2 režnja češnjaka
200 g dimljene slanine
1 dl prošeka
malo peršina
timijan
150g maslaca
8 kriški raženog kruha
2 žlice brašna
3dl mlijeka
1dl punomasnog vrhnja
sol
papar
muškatni oraščić
Na 50 grama maslaca kratko popržite slaninu, dodajte sitno narezanu ljutiku, češnjak i na listiće narezane vrganje. Pirjajte podlijevajući prošekom. Posolite i popaprite. Posipajte sitno narezanim peršinom.
b.jpg)
Na 50g maslaca kratko popržite brašno pazeći da ostane svijetlo, polako nalijevajte mlijeko, tucite pjenjačom da dobijete gust umak. Naribajte malo muškatnog oraščića, posolite i umiješajte vrhnje.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
b.jpg)
Više malih ili jednu veću posudu obilno namažite maslacem i prekrijte dno tanko narezanim kruhom, stavite pirjanu slaninu i vrganje, prelijte umakom.
b.jpg)
Zapecite 15 minuta.
Ovo jelo možete obogatiti komadićima pršuta, naribanim sirom ili sezonskim povrćem.
b.jpg)
ja obožavam vrganje, ovako napravljeni su odlični
OdgovoriIzbrišiJa sam danas radila sa šampinjonima i pršutom i također je odlično! :)
OdgovoriIzbriši(Maja)