Pripremite:400g svježih vrganja ili 50 g suhih
80g maslaca
1 žlica brašna
2dl prošeka
sol
papar
Vrganje obrišite papirnim ubrsom i narežite na manje, ne pretanke komade. Suhe vrganje namočite u 3dl tople vode nekoliko sati prije pripreme. Ocijedite na cjedilu, a vodu u kojoj su se namakali sačuvajte.
Otopite maslac i pazeći da ne potamni prepecite gljive. Kad puste vlagu pustite da ukuha pa na masnoći kratko prepecite brašno. Dolijevajte prošekom i vodom u kojoj su se namakale gljive.
Posolite, popaprite.
Umak poslužite s rižom, tjesteninom, kuhanim mesom ili povrćem.
mmmmm
OdgovoriIzbrišijako dobro mi se čini i paše na sve.
Minja
E ovo cu probati danas...sa svježim vrganjima
OdgovoriIzbrišiNadamo se da vam se svidjelo! :)
Izbriši(Maja)