Pripremite:
4 veća šaruna ukupne težine oko 2kg
celer - list i korijen
1 glavica luka
manju glavicu češnjaka
papar u zrnu
2dl maslinova ulja
1dl pošipa ili kvalitetne malvazije
sol
1 limun
U vodu za kuhanje šaruna stavite sol, papar u zrnu, celer, narezan luk i oguljena 3 režnja češnjaka.
Šarunima očistite utrobu i prokuhajte oko 10 minuta.
Odvojite svo meso od kosti i slažite u zdjelu prethodno namazanu maslinovim uljem.
Pripremite marinadu od maslinova ulja, soli, vina i sitno narezanog peršina te sokom od pola limuna.
Slažite meso ribe i obilno zalijevajte marinadom. Na vrh stavite kolutove limuna i pospite peršinom i svježe mljevenim paprom.
Jelo je jednako ukusno i toplo i ohlađeno.
di nađe tako velike šarune?
OdgovoriIzbrišipolly
Bilo ih na Dolcu.
OdgovoriIzbriši20 kuna kila,teta ih i očistila.
Za ovo jelo sam kupila 2kg- bilo 4 ili 5 riba.
Super recept! Radila sam nešto slično sa malenim šarunima, bez vina.
OdgovoriIzbrišiOvo ću obavezno isprobati, čim dođem na more!