subota, 21. kolovoza 2010.

Pekmez od bresaka


Jeka za V-magazin


Breskve operite,izvadite sjemenke, odstranite oštećenja i narežite na veće komade. Izvažite. U posudi dubokoga dna, bez dodavanja tekućine kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta dok breskve ne omekšaju i ne puste sok.


Propasirajte.

Na svakih 1 kg bresaka dodajte 400g šećera. Pojačajte vatru i žustro miješajte još pola sata. Ako kao mi izostavite pasiranje, miješajte opreznije da se zadrže komadići voća.


Punite u zagrijane staklenke. Zamotajte toplim ubrusom i zatvorite kad se posve ohladi.
 




2 komentara :

  1. nikada nisam probala breskve u ovom izdanju, uvek kajsije...i njih najviše volim ali pošto i breskve kise mora da je super. Sve pohvale!

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala.
    Drago nam je da ti se sviđa.
    Jedan dio ovoga džema -pekmeza uvijek ostavim s komadićima voća,a drugi ispasiram.
    Obje varijante su jako ukusne.

    OdgovoriIzbriši