nedjelja, 15. kolovoza 2010.

Marinirani fileti lista u kremi od poriluka




Pripremite za 6 fileta ribe:

6 žlica slatkog aceta balzamica
6 žlica maslinovog ulja
grančica ružmarina
malo papra



Izjednačite sastojke.
Filete ostavite u marinadi oko pola sata.




Posušite ih na kuhinjskom papiru, posolite lagano samo s jedne strane. Na maslinovom ulju kratko prepecite filete s grančicom ružmarina.



Krema od poriluka


Pripremite:


6 stabljika poriluka, samo svijetli dio
6 srednje velikih krumpira




Narežite poriluk i krumpir. Kuhajte oko 15 minuta u posoljenoj vodi.

Ocijedite, popaprite, ulijte 1/2 šalice mlijeka i dodajte 4 žlice punomasnog vrhnja. Štapnim mikserom načinite kremu.




Servirajte uz filete s malo soka od pečenja ribe.






4 komentara :

  1. Ovo je genijalno,jel ti meni draga moj averujes da ja list ribu do sada nisam jela...:(Kod nas ne moze da se kupi friska,onda uvek imam neku odbojnost sa zamrznutom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Fileti lista jako dobro podnose zamrzavanje i slobodno ih kupi.
    Ovo je jedno od onih jela koja su brzo gotova,a okus je naprosto savršen.
    Drago nam je da ti se sviđa.

    OdgovoriIzbriši
  3. Obožavam kremu i pire od poriluka, ali ga nisam nikad probao uz ribu. Zvuči fantastično.
    Fotke opet super i konačno ih niste štedili.

    Pell

    OdgovoriIzbriši
  4. danas radim file lista sa slanim šnenoklama, a sutra definitivno na ovaj način :)
    malo sam ga previše kupil :D

    OdgovoriIzbriši