6 žlica slatkog aceta balzamica
6 žlica maslinovog ulja
grančica ružmarina
malo papra
Izjednačite sastojke.
Filete ostavite u marinadi oko pola sata.
Posušite ih na kuhinjskom papiru, posolite lagano samo s jedne strane. Na maslinovom ulju kratko prepecite filete s grančicom ružmarina.
Krema od poriluka
Pripremite:
6 stabljika poriluka, samo svijetli dio
6 srednje velikih krumpira
Narežite poriluk i krumpir. Kuhajte oko 15 minuta u posoljenoj vodi.
Ocijedite, popaprite, ulijte 1/2 šalice mlijeka i dodajte 4 žlice punomasnog vrhnja. Štapnim mikserom načinite kremu.
Servirajte uz filete s malo soka od pečenja ribe.
Ovo je genijalno,jel ti meni draga moj averujes da ja list ribu do sada nisam jela...:(Kod nas ne moze da se kupi friska,onda uvek imam neku odbojnost sa zamrznutom.
OdgovoriIzbrišiFileti lista jako dobro podnose zamrzavanje i slobodno ih kupi.
OdgovoriIzbrišiOvo je jedno od onih jela koja su brzo gotova,a okus je naprosto savršen.
Drago nam je da ti se sviđa.
Obožavam kremu i pire od poriluka, ali ga nisam nikad probao uz ribu. Zvuči fantastično.
OdgovoriIzbrišiFotke opet super i konačno ih niste štedili.
Pell
danas radim file lista sa slanim šnenoklama, a sutra definitivno na ovaj način :)
OdgovoriIzbrišimalo sam ga previše kupil :D