Jeka za V-magazin
Ružmarin i timijan
Pripremite 1dl maslinovog ulja, grančicu ružmarina, svježi timijan i žlicu limunovog soka.
"Obrstite" listiće s timijana i ružmarina, istucite ih u mužaru, umiješajte u ulje, dodajte limun.
Idealno za meso peradi ili riblje filete.
Limun i peršin
Koricu i sok dva neprskana limuna razmutite s 3 žlice maslinovog ulja, dodajte narezan peršinov list i sve razmutite u 1dl bijeloga vina. Papar i sol dodajte po ukusu. Ovaj umak-marinada je izvrsna za povrće ili kuhano meso.
Češnjak i med
Idealno za mariniranje odrezaka.
U 6 žlica limunova soka umiješajte 4 žlice meda, dodajte 1dl bijeloga vina i 3 režnja sprešanog češnjaka.
Sastojke izjednačite, prelijte odreske, držite na hladnom.
Kim i papričice
Od 6 žlica sjemenki kima tostiranih na zagrijanoj tavi, očišćene 3 svježe ljute papričice, 6 režnjeva češnjaka, tri žlice limunova soka načinite pire.
Dodajte toliko maslinova ulja da dobijete glatku smjesu. Janjetina ili perad obilno namazana ovom marinadom neka na hladnom odleži barem 4 sata prije pripreme.
Čili papričice i limunska trava
Dvije stapke limunske trave očistite i narežite na kolutove, istucite u mužaru. Ljute papričice očistite, usitnite i pomiješajte s limunskom travom. Pastu načinite s nekoliko kapi ulja .Ako ne možete nabaviti limunsku travu, iskoristite bijeli dio mladog poriluka i sok i koricu jednog limuna.
Govedina i plodovi mora dobit će osobit okus nakon nekoliko sati u ovome umaku. Dodajte ga i gotovom jelu.
Limeta i čili papričice
Dvije crvene ljute papričice očistite od sjemenki i sitno narežite. Dodajte sok jedne limete, 4 žlice maslinova ulja, 3 žlice voćnog octa, 2 režnja usitnjenog češnjaka, svježe samljeveni papar.Ova marinada je izvrsna za sve vrste rakova i račića, kao i za salate s morskim plodovima.
Fantastično !
OdgovoriIzbrišiDok je limeta s čili papričicama čista erotika, kim s papričicama na janku i piceku uzbuđujuča perverzija koju moram odmah isprobati,a kombinacija meda,češnjaka,limuna i vina budi u meni nostalgiju za Barbierovim medenim pržoprascem...
Čestitam !
Hvala.
OdgovoriIzbrišiIznimno nam je drago da su naše teme i postovi inspirativni.
To nam je i bila namjera.