Jeka za V-magazin
Pripremite:
200g mljevenih badema
200g brašna
130g šećera
2 žlice šećera s mirisom vanilije
195g maslaca
2 velika žumanjka
1/2 žličice praška za pecivo
malo soli
pola žličice cimeta
2 klinčića zdrobljena u prah
za punjenje:
2 žlice želea od malina
500g malina
200g šećera
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Pomiješajte brašno, bademe, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodajte hladan maslac nasjeckan na komadiće, brzo izjednačite masu i na kraju dodajte žumanjke. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite na sat vremena u hladnjak. Ako je masa prečvrsta dodajte nekoliko žlica ledeno hladne vode.
Od tijesta odvojite jednu trećinu, a ostatak razvaljajte i prekrijte dno i stranice maslacem namazanog, oblika za torte ili pite. Uklonite višak tijesta.
Namažite dno voćnim želeom. Pomiješajte maline sa šećerom pa napunite tortu.
Preostalo tijesto razvaljajte i režite u trake.
Ovu poznatu tortu možete puniti svim vrstama džemova ili mješavinom svježeg i ukuhanog voća.
Jako lepo i osvežavajuće deluje! Divno dekorisano!
OdgovoriIzbrišipredivno izgleda!
OdgovoriIzbriši