petak, 23. srpnja 2010.

Višnje u košarici


Jeka za V-magazin


Pripremite, za košarice:

100g čokolade s 60% kakao mase
5 žlica šećera
1 žlica vode
10 žlica zobenih pahuljica
10 žlica smrvljenoga čokoladnog keksa
60g maslaca
5 žlica šećera


Na laganoj vatri otopite šećer s vodom u sirup. Dodajte čokoladu i maslac, otopite u homogenu masu. U još vruće umiješajte pahuljice i keks.


Oblike namažite maslacem i obložite ih smjesom. Količina je dovoljna za 12 manjih košarica.

Ohladite i spremite u hladnjak na pola sata. Košarice ćete lako izvaditi iz kalupića ako ga dnom kratko potopite u vruću vodu.

za punjenje:

1/2 kg krupnih višanja
5 žlica šećera
3 žlice maraskina ili konjaka


Višnje očistite i sa šećerom i maraskinom kratko pirjajte da puste sok. Ohladite.
Napunite košarice, ukrasite tučenim vrhnjem.


Košarice će biti izvrsne stavite li ispod višanja sladoled.
 



Nema komentara :

Objavi komentar