Jeka za V-magazin
Pripremite, za košarice:
100g čokolade s 60% kakao mase
5 žlica šećera
1 žlica vode
10 žlica zobenih pahuljica
10 žlica smrvljenoga čokoladnog keksa
60g maslaca
5 žlica šećera
Na laganoj vatri otopite šećer s vodom u sirup. Dodajte čokoladu i maslac, otopite u homogenu masu. U još vruće umiješajte pahuljice i keks.
Ohladite i spremite u hladnjak na pola sata. Košarice ćete lako izvaditi iz kalupića ako ga dnom kratko potopite u vruću vodu.
za punjenje:
1/2 kg krupnih višanja
5 žlica šećera
3 žlice maraskina ili konjaka
Višnje očistite i sa šećerom i maraskinom kratko pirjajte da puste sok. Ohladite.
Napunite košarice, ukrasite tučenim vrhnjem.
Košarice će biti izvrsne stavite li ispod višanja sladoled.
Nema komentara :
Objavi komentar