utorak, 13. srpnja 2010.

Princes krafne




Pripremite:

za tijesto:

500ml vode
250ml ulja
malo soli
320g mekog brašna
8 jaja


Zakuhajte vodu, ulje i sol. Maknite s vatre i umiješajte brašno. Miješajte drvenom kuhačom i kad je svo tijesto skupljeno oko drška kuhače, prebacite ga u drugu posudu i pustite da se malo ohladi. Dodavajte u tijesto jedno po jaje pa miješajte da se izjednači. Ako su vam ostale grudice, kratko izmiksajte tijesto.


Pećnicu zagrije na 250 stupnjeva. Tepsiju namastite i pobrašnite. Oblikujte krafnice vrećicom za istiskivanje tijesta ili pomoću dvije žličice.

Pecite 10-20 minuta, ovisno o jačini pećnice. Čim porumene, izvadite iz pećnice. (Ovo je količina tijesta za 4 velike tepsije od pećnice.)

Ohlađene krafne prerežite na pola i napunite kremom od vanilije.


za kremu:

1 litru mlijeka
1 mahunu vanilije
4 žumanjka
200g šećera
140g oštrog  brašna
200g maslaca


Od litre mlijeka odvojite oko 2dl. Zakuhajte 8dl s razrezanom mahunom vanilije.

U posudi pjenasto umutite jaja, šećer, brašno i 2dl mlijeka. Maknite mlijeko s vatre pa u laganom mlazu ulijte smjesu sa žumanjcima.


Skuhajte kremu. Kada se ohladi, dodajte maslac i izmiksajte. Ako volite da su krafnice jako napunjene kremom, onda za ovu količinu tijesta skuhajte 1 i pol kremu.

Napunite krafnice i posipajte šećerom u prahu.












1 komentar :

  1. Moja mama radi te krafne baš po takvim nekakvim omjerima. Već dugo ih nisam jela, baš bi mi dobro došle:)

    OdgovoriIzbriši