4 srednja krastavca
1 žlicu maslaca
2 režnja češnjaka
2dl slatkog vrhnja
2dl jogurta
1dl ledene vode
kopar
sol
papar
Ogulite i narežite krastavce, usitnite češnjak. Pirjajte posoljene krastavce i češnjak na maslacu pazeći da ostanu posve svijetli.
Umiješajte jogurt, vrhnje, možete doliti i malo ledene vode. Pospite nasjeckanim koprom.
U juhu možete narezati i sitno narezan svježi krastavac.
ja sam radila hladnu juhu od krastavaca tj. sirovi krastavci su se usitnili, dodalo vrhnje i začini i to je to, ovo mi isto dobro zvuči no uvijek si mislim kako bi krastavci ispali dok se pirjaju
OdgovoriIzbrišiPirjani krastavci su jako ukusni,izgube onaj njihov karakteristični jaki miris koji mnogim ljudima smata.Ostane fini nježni okus i taman dovoljno arome da se fino složi s koprom.
OdgovoriIzbrišiJuha od svježih krastavaca zna biti poprilično teška.