nedjelja, 18. srpnja 2010.
Gazpacho
1kg zrelih rajčica
2dl povrtnog temeljca
1 crvenu papriku
1 zelenu papriku
2 režnja češnjaka
6 žlica maslinovog ulja
2 žlice vinskog octa ili 1 žlicu balzamičnog octa
1 krastavac
1 glavicu luka
sol
papar
bosiljak
peršin
Ogulite rajčice, izvadite im sjemenke, ali sačuvajte sok.
Izmiksajte ih u blenderu, dodajte češnjak i sitno narezanu papriku, ulijte sok koji ste sačuvali i dolijte povrtni temeljac.
Juhu posolite, popaprite i pokrivenu prozirnom folijom ostavite u hladnjak na barem 12 sati.
Ostalo povrće, papriku, luk, krastavac narežite sitno i umiješajte u juhu. Dodajte ulje i ocat. Dolijte 3dl ledene vode i poslužite.
Juhu možete obogatiti prepečenim kruhom ili nasjeckanim tvrdo kuhanim jajima, posuti bosiljkom ili peršinom.
Pustite mašti na volju.
Oznake:
*Jeka
,
Gluten free
,
Nešto sa žlicom
,
Vegan friendly
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar