Jeka prema receptu Nigelle Lawson
Pripremite, za 8 osoba:
1 mali ljubičasti luk (po izboru)
2-4 limete, ovisno o sočnosti
1,5kg zrele lubenice
2 krastavca
250g feta sira
stručak svježeg peršina
stručak svježe metvice
3-4 žlice maslinovog ulja
100g crnih maslina
crni papar
Ukoliko stavljate luk, ogulite ga i prepolovite, narežite na tanke polumjesece i stavite u manju zdjelu, da se kisele u soku limete i postanu prozirno ružičasti i manje oštri.
Lubenici uklonite koru i koštice, te je narežite na trokute ili kockice, a fetu natrgajte na komadiće. Krastavce ogulite pa ih narežite na kockice i stavite u veću zdjelu.
Natrgajte listove peršina i dodajte nasjeckane listove metvice.
U salatu ubacite luk i sok limete u kojem je stajao, dodajte maslinovo ulje i masline te nježno izmiješajte salatu, da ni feta ni lubenica ne izgube oblik. Dobro popaprite i po potrebi dodajte još limete.
Interesantna kombinacija moraću da probam
OdgovoriIzbriši