Jeka za V-magazin
200g feta sira
dvije zrele rajčice
jedan krastavac
15 crnih maslina
paprika
ljubičasti luk
za umak:
sok jednog limuna
5 žlica maslinovog ulja
sol, papar, timijan, ružmarin ili kopar
ljuta papričica po želji
Tajna dobre salate na grčki način je dobar umak i naravno, kvaliteta povrća i sira. Pokušajte dobiti originalnu grčku fetu jer je to "duša" salate.
Umak za salatu ćete najlakše napraviti stavite li sve sastojke u bočicu koja se dade čvrsto zatvoriti i snažno je protresete.
Narežite povrće, stavite u dovoljno duboku zdjelu, prelijte umakom, promiješajte i primješajte usitnjenu fetu.
Budite oprezni s količinom soli u umaku je feta prilično slan sir.
Salati možete dodavati povrće po želji, kao i komadiće grilanoga mesa, patlidžana ili tikvica. Pečene paprike će od ovoga jednostavnog, brzo pripravljenog obroka napraviti vrhunsko jelo.
to mi je glavni ljetni gablec
OdgovoriIzbrišija koristim bućino ulje, ono mi je super za paradajz-paprika-ostalo salate
polly
Mogla bih se zakleti da je bila fotka sumskih jagoda i naslov Laganice :misli:
OdgovoriIzbrišiI kad sam nasla vremena da procitam - nestalo!
Bit ce ova vrucina cuda cini...
Došlo je do pogreške pri objavljivanju pa je bila na kratko objavljena sljedeća tema, koju možete pročitati ove subote.;)
OdgovoriIzbriši