subota, 12. lipnja 2010.

Salata od fete i povrća


Jeka za V-magazin 

Pripremite:

200g feta sira
dvije zrele rajčice
jedan krastavac
15 crnih maslina
paprika
ljubičasti luk


za umak:

sok jednog limuna
5 žlica maslinovog ulja
sol, papar, timijan, ružmarin ili kopar
ljuta papričica po želji


Tajna dobre salate na grčki način je dobar umak i naravno, kvaliteta povrća i sira. Pokušajte dobiti originalnu grčku fetu jer je to "duša" salate.

Umak za salatu ćete najlakše napraviti stavite li sve sastojke u bočicu koja se dade čvrsto zatvoriti i snažno je protresete.


Narežite povrće, stavite u dovoljno duboku zdjelu, prelijte umakom, promiješajte i primješajte usitnjenu fetu.
Budite oprezni s količinom soli u umaku je feta prilično slan sir.

Salati možete dodavati povrće po želji, kao i komadiće grilanoga mesa, patlidžana ili tikvica. Pečene paprike će od ovoga jednostavnog, brzo pripravljenog obroka napraviti vrhunsko jelo.










3 komentara :

  1. to mi je glavni ljetni gablec
    ja koristim bućino ulje, ono mi je super za paradajz-paprika-ostalo salate

    polly

    OdgovoriIzbriši
  2. Mogla bih se zakleti da je bila fotka sumskih jagoda i naslov Laganice :misli:

    I kad sam nasla vremena da procitam - nestalo!

    Bit ce ova vrucina cuda cini...

    OdgovoriIzbriši
  3. Došlo je do pogreške pri objavljivanju pa je bila na kratko objavljena sljedeća tema, koju možete pročitati ove subote.;)

    OdgovoriIzbriši