četvrtak, 13. svibnja 2010.

Sarde in saor




Pripremite:

1 kg srdela ili neke druge sitnije plave ribe (šaruni, lokarde...)
ulje za pečenje ribe


za mariniranje:

2 žlice maslinova ulja
4 žlice bijeloga ili crvenog vina
1 žlica bijele kvasine
1 glavica luka
1 veća rajčica (po želji)
sol, papar
začini po želji: šećer, limun, klinčići, crne grožđice, pinjoli...


Ribu očistite i blago pospite brašnom, ispecite na zagrijanom ulju. Ostavite sa strane da se hladi.

Za marinadu na maslinovu ulju pirjajte luk narezan na režnjeve, dodajte narezane rajčice, prelijte vinom i kvasinom i začinite po ukusu.



Ova marinada će imati mletački štih, ako bude malo slatkasta. Prelijte ribu marinadom i još malo pirjajte na jako laganoj vatri.




Možete ih poslužiti odmah s malo limuna ili ohladiti i uživati u slatko-kiselom okusu kroz nekoliko dana..





Nema komentara :

Objavi komentar