Crema fritta alla Veneziana
Pripremite:
za kremu:
1/2 l mlijeka
4 žumanjka
4 žlice vanil šećera
150 g oštroga brašna
mahuna vanilije
naribana korica jednoga limuna
za paniranje:
10 žlica mrvica bijeloga kruha
1 jaje
limunova korica
Istucite žumanjke s brašnom, šećerom i 2dl mlijeka od pripremljene količine. Ostatak mlijeka zagrijte s razrezanom vanil mahunom.
Na laganoj vatri umiješajte žumanjke i skuhajte kremu. Miješajte 15 tak minuta da se kuha na jako laganoj vatri. Krema treba biti gusta.
Izvadite mahunu vanilije, razlijte kremu da dobijte nekoliko cm debeo sloj i ostavite hladiti barem 3 sata. Najbolje preko noći.
Ohlađenu kremu narežite na ploške.
Pomiješajte mrvice i limunovu koricu, jaje istucite. Ploške kreme stavite u jaje, zatim u mješavinu mrvica i limunove korice.
Kratko prepecite na ugrijanom ulju. Oprezno okrećite lopaticom.
Servirajte mlako s kriškom limuna.
Nema komentara :
Objavi komentar