Jeka za V-magazin
Pripremite:
4 struka mladoga češnjaka ili jednu glavicu "staroga".
2dl mlijeka
½ l povrtnoga temeljca
1 dl punomasnog vrhnja
1 žlicu brašna
sol, papar
maslac
narezana čili papričica, kopar, ljutika ili suha rajčica
Na dvije žlice otopljenoga maslaca svijetlo popržite brašno, dodajte sitno nerezan češnjak. Na laganoj vatri brzo miješajte da češnjak pusti aromu. Lagano dolijevajte hladno mlijeko, posolite i miješajući zakuhajte. Ulijte hladan temeljac, popaprite svježe mljevenim paprom i pustite da prokuha.
Štapnim mikserom načinite kremu, umiješajte vrhnje pa juhu razlijte u zdjelice. Pospite usitnjenim mladim češnjakom, koprom, ljutikom, čili papričicom ili suhim rajčicama. Poslužite s preprženim kruhom.
Maslac s češnjakom
U 100 g omekšalog maslaca umiješajte dva režnja smrvljenog češnjaka. Dodajte malo narezanog kopra, oblikujte u "lađice" i ohladite prije posluživanja.
Umak od češnjaka
U 1dl djevičanskog maslinovog ulja metlicom umiješajte 4 režnja ispasiranog češnjaka. Posolite i po želji začinite hrenom.
Alioli
U visoku posudu razbijte 1 manje jaje, posolite i tucite metlicom. Dodavajte 2 dl maslinovog ulja u kapima, masa će se polako zgušnjavati.
Umiješajte 4 režnja ispasiranoga češnjaka i nekoliko kapi jabučnog octa. Ako upotrijebite štapni mikser, umak će bit gotov za nekoliko minuta.
Nema komentara :
Objavi komentar