Jeka za V-magazin
Pripremite:
500g telećih jetrica (može i pilećih, svinjskih,..)
2 veće glavice luka
3 žlice maslinova ulja
30g maslaca
2 žlice aceta balzamica
1 dl bijeloga vina
malo limunove korice
sol, papar
usitnjen peršin po želji
Posolite, popaprite, uribajte limunovu koricu. Ovo jelo se u Veneciji poslužuje uglavnom s palentom ili kuhanom rižom.
Starorimski recept uključuje i svježe smokve, a mi smo jetrica poslužile na kukuruznom kruhu uz salatu od malo potočarke i naranče.
A zasto je ovo jelo iznenada promijenilo ime?
OdgovoriIzbrišiHvala, pozdrav
obožavam to jelo, samo jetrica i škaf šalate
OdgovoriIzbrišimoja kućna verzija ima i mrvicu češnjaka u sebi
i oću onakvu posudu za sol, oću, oću
polly
@anonimno
OdgovoriIzbrišiZato što je došlo do zabune tijekom c/p radne verzije, a blog je nešto zablokirao pa naslov nisam mogla odmah promijeniti. Poanta je naslov da bude u skladu s naslovom iz V-magazina. Jetrica na venecijanski i na mletački je jedno te isto. ;)
@polly
I meni su jetrica među omiljenim jelima.:o
Pollek, ako opet na takvu posudu naletim, donosim ti je. :)
(Maja)
puno ti fala :cerek:
OdgovoriIzbrišikad smo već kod jetrica, izvrsna su pohana pileća
dugo mi je trebalo da to napravim (em mi se ne da trackat s tim pohanjem, em baš nisam neki ljubitelj) i onda se oduševila
polly
Vi'š ni meni ne bi nikad palo na pamet da ih poham, pogotovo što ni ja nisam ljubitelj pohanog mesa. Isprobat ću jednom, baš da vidim.
OdgovoriIzbriši(Maja)