petak, 9. travnja 2010.

Varenac od krupice s vanilijom - Koch


Maja za V-magazin
u suradnji s Pelle - gladni mačak

Pripremite:

1l mlijeka
10 žlica pšenične krupice (grisa)
100g šećera
mahuna vanilije
4 jaja
150g maslaca


U mlijeko stavite prerezanu mahunu vanilije pa skuhajte krupicu. Izvadite ostatke vanilije pa u još toplu krupicu urežite maslac.
Istucite žumanjke sa šećerom u pjenušavu smjesu pa umiješajte u ohlađenu krupicu.

Čvrst snijeg od bjelanjaka lagano umiješajte u krupicu pa cijelu smjesu istresite u vatrostalnu posudu ili više manjih oblika. Od ove količine sastojaka dobit ćete 10ak keramičkih ramekina kao na fotografijama.



Pecite oko 25 minuta na 180 stupnjeva.
Koch možete peći i u vodenoj kupelji želite li postići kompaktnu, čvrstu teksturu kreme.

Ovu slasticu možete jesti mlaku s preljevom od čokolade ili ohlađenu s voćem iz kompota. Moja baka ju je posluživale s kompotom od šljiva ili sirupom od malina. Ja sam je poslužila s predivnim Pelleovim džemom od trešanja.





Nema komentara :

Objavi komentar