Jeka za V-magazin
Pripremite:
za tijesto:
4dl mlijeka
150g otopljenog maslaca
malo soli
350g kukuruzne krupice
200g šećera
4 jaja
1 mala žličica praška za pecivo
2 žlice oštrog brašna
za kalup:
žlica kukuruzne krupice
pola žlice maslaca
Skuhajte kukuruznu krupicu u vodi pomiješanoj sa solju i šećerom. Kad se palenta počne zgušnjavati umiješajte maslac. Dokuhajte i ostavite da se hladi.
U još mlaku palentu umiješajte jaja jedno po jedno i prašak za pecivo pomiješan sa 2 žlice bijelog brašna.
Ako želite bezglutensku varijantu, umjesto brašna dodajte orašaste plodove ili bezglutensko brašno.
Kalup za tortu ili kolač obilno namažite maslacem i posipajte s malo palente pa izlijte smjesu s palentom, poravnajte i pecite oko 40 minuta na 175 stupnjeva.
za nadjev:
500g miješanog šumskog voća ili bilo kojeg drugog voća po vašoj želji
150 g šećera
2 žlice vode
malo maraskina
U vodi otopite šećer da dobijete gust sirup, oprezno umiješajte voće da se ne raskaši, zamirišite malo s maraskinom. Ohladite i rasporedite po ohlađenoj torti.
Voće možete servirati i posebno uz narezane kriške ove neobične palente.
Nema komentara :
Objavi komentar