prema receptu Ane U.
Pripremite:600 g brašna
1 žlica meda
2 žličice sitne morske soli
1 žličica suhog kvasca
2 žlice maslinovog ulja
400 ml vode sobne temperature (oko 20 ºC)
Pomiješajte sve sastojke u velikoj posudi (u onoj od miksera, ako imate samostojeći mikser). Ako miješate mikserom (najbolje sa spiralnim metlicama), miješajte polagano oko četiri minute ili dok se brašno ne skupi u kuglu. Pustite da se tijesto opusti pet minuta i nastavite miksati malo većom brzinom još oko 2 minute ili dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki posude i tek se malo lijepi za dno. Ako je tijesto premekano i ljepljivo, dodajte još malo brašna, žlicu po žlicu. Ako je pretvrdo i suho, dodajte još malo vode.
Prebacite tijesto u veliku posudu premazanu maslinovim uljem, prekrijte folijom i ostavite da se diže u hladnjaku preko noći.
Izvadite tijesto iz hladnjaka dva sata prije nego što namjeravate peći focacciu. Uklonite prozirnu foliju i ostavite da se diže.
Zagrijte pećnicu na 200°C, pizza program.
Svim našim čitateljima želimo sretan Uskrs!!!
Nema komentara :
Objavi komentar