utorak, 9. ožujka 2010.

Lignje punjene pršutom i sirom



Pripremite:

800g očišćenih liganja
125g pršuta
100g sira 
sol
papar
nekoliko režnjeva češnjaka
6-7 krumpira
svježi timijan
2dl crnog vina


Lignje punite pršutom i sirom narezanim na manje komade. Možete pršut i sir usitniti u multipraktiku, ako preferirate kompaktnije punjenje. Dodajte malo timijana i začinite po želji.

Svaku lignju zatvorite čačkalicom.
Krumpir narežite, posolite, dodajte i pokoji režanj češnjaka.


Poslažite punjene lignje, krakove i krumpir u tepsiju namašćenu maslinovim uljem, podlijte s malo vode i prelijte vinom. Pecite u pećnici dok lignje ne dobiju boju, a krumpir ne omekša. (40ak minuta na 200C) Možete ih prvo peći prekrivene poklopcem ili folijom, a pred kraj otklopite.






3 komentara :

  1. Nadam se da je dobro,probacu sutra da spremim.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sutra isprobavamo ovaj recept, ali ispod peke!

    OdgovoriIzbriši
  3. Drago nam je.
    Javite je li bilo fino.
    :)
    Jeka

    OdgovoriIzbriši