Pripremite:
125g pršuta
100g sira
sol
papar
nekoliko režnjeva češnjaka
6-7 krumpira
svježi timijan
2dl crnog vina
Lignje punite pršutom i sirom narezanim na manje komade. Možete pršut i sir usitniti u multipraktiku, ako preferirate kompaktnije punjenje. Dodajte malo timijana i začinite po želji.
Svaku lignju zatvorite čačkalicom.
Krumpir narežite, posolite, dodajte i pokoji režanj češnjaka.
Poslažite punjene lignje, krakove i krumpir u tepsiju namašćenu maslinovim uljem, podlijte s malo vode i prelijte vinom. Pecite u pećnici dok lignje ne dobiju boju, a krumpir ne omekša. (40ak minuta na 200C) Možete ih prvo peći prekrivene poklopcem ili folijom, a pred kraj otklopite.
Nadam se da je dobro,probacu sutra da spremim.
OdgovoriIzbrišiSutra isprobavamo ovaj recept, ali ispod peke!
OdgovoriIzbrišiDrago nam je.
OdgovoriIzbrišiJavite je li bilo fino.
:)
Jeka