Maja za V-magazin
Pripremite, za tijesto:
6 bjelanjaka
200g šećera u prahu
100g brašna
100g mljevenog kokosa (mrvica)
pola praška za pecivo
(možete dodati i sok jednog limuna)
Tucite bjelanjke dodavajući šećer, a zatim polako u taj snijeg umiješajte brašno i kokos. Pecite oko 20min na 180C.
Ugasite pećnicu i ostavite poluotvorenu da se tijesto ohladi.
za kremu:
3dl mlijeka
6 žumanjaka
4 žlice brašna
150g šećera
125g maslaca
Tucite žumanjke, šećer i brašno, a zatim smjesu ukuhajte u kremu lagano je ulijevaći u vruće mlijeko. Kada se krema zgusne, maknite je s vatre i ohladite. U ohlađenu kremu umutite omekšali maslac.
za ukrašavanje:
400ml slatkog vrhnja
150g mljevenog kokosa (mrvica)
Biskvit prerežite na pola i natopite mlijekom pomiješanim s malo vanil šećera i/ili ruma. Namažite donju koru kremom i poklopite drugom polovicom biskvita. Tortu premažite tučenim slatkim vrhnjem i obilno posipajte kokosom.
Biskvit možete ostaviti neprerezan u kalupu, natopiti ga mlijekom, nanijeti kremu pa kad se stegne otvoriti kalup, premazati tučenim vrhnjem i posipati kokosom.
Bas odlična prava kvalitetna!
OdgovoriIzbrišiobozavam kokos!!! ovo cu definitivno provat i javit kako je ispalo :)
OdgovoriIzbriši@Vera
OdgovoriIzbrišiHvala!:)
@Sanja
I ja volim kokos pa mi je ova torta baš draga.:) Kremu koristim i za neke druge kombinacije.:)
ovo ću uskoro jesti :)
OdgovoriIzbrišiali ne i napraviti :D
to sam bio ja, he he..
OdgovoriIzbrišiHehe.. BTW, može se peći i kao kolač u tepsiji.;) Ja obožavam kokos pa mi je sve s kokosom dobro.:o
OdgovoriIzbriši(Maja)
Pozdrav!
OdgovoriIzbrišiJučer sam radila ovu finu tortu, no imala sam problema s biskvitom. Naime, sve sam radila po receptu i uputama, ali tijesto mi je prije pečenja bilo tvrdo i razdvajalo se, dok na vašoj slici izgleda podosta tekuće. Tvrdo je ostalo i nakon pečenja, dok na vašim slikama izgleda rahlo. Ne znam u čemu je problem bio? Lp :)
Draga Nepoznata, da nisu jaja bila manja? Ili to ili su mozda prekratko miksani bjelanjci.. Taj recept radim godinama jer moj brat jako voli taj kolač i nikad mi tijesto nije bilo tvrdo u sirovom stanju. Baš mi je krivo što vam nije uspjelo. :( Ponovit cu recept, da vidim što je moglo poci po zlu.
Izbriši(Maja)
Draga Nepoznata, da nisu jaja bila manja? Ili to ili su mozda prekratko miksani bjelanjci.. Taj recept radim godinama jer moj brat jako voli taj kolač i nikad mi tijesto nije bilo tvrdo u sirovom stanju. Baš mi je krivo što vam nije uspjelo. :( Ponovit cu recept, da vidim što je moglo poci po zlu.
Izbriši(Maja)