petak, 26. ožujka 2010.

Kokos torta


Maja za V-magazin 


Pripremite, za tijesto:

6 bjelanjaka
200g šećera u prahu
100g brašna
100g kokosovog brašna
pola praška za pecivo
(možete dodati i sok jednog limuna)



Tucite bjelanjke dodavajući šećer, a zatim polako u taj snijeg umiješajte brašno i kokos. Pecite oko 20min na 180C.
Ugasite pećnicu i ostavite poluotvorenu da se tijesto ohladi.


za kremu:

3dl mlijeka
6 žumanjaka
4 žlice brašna
150g šećera
125g maslaca


Tucite žumanjke, šećer i brašno, a zatim smjesu ukuhajte u kremu lagano je ulijevaći u vruće mlijeko. Kada se krema zgusne, maknite je s vatre i ohladite. U ohlađenu kremu umutite omekšali maslac.


za ukrašavanje:

400ml slatkog vrhnja
150g kokosova brašna


Biskvit prerežite na pola i natopite mlijekom pomiješanim s malo vanil šećera i/ili ruma. Namažite donju koru kremom i poklopite drugom polovicom biskvita. Tortu premažite tučenim slatkim vrhnjem i obilno pospite kokosom.


Biskvit možete ostaviti neprerezan u kalupu, natopiti ga mlijekom, nanijeti kremu pa kad se stegne otvoriti kalup, premazati tučenim vrhnjem i posipati kokosom.




Broj komentara: 9 :

  1. Bas odlična prava kvalitetna!

    OdgovoriIzbriši
  2. obozavam kokos!!! ovo cu definitivno provat i javit kako je ispalo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. @Vera
    Hvala!:)

    @Sanja
    I ja volim kokos pa mi je ova torta baš draga.:) Kremu koristim i za neke druge kombinacije.:)

    OdgovoriIzbriši
  4. ovo ću uskoro jesti :)

    ali ne i napraviti :D

    OdgovoriIzbriši
  5. to sam bio ja, he he..

    OdgovoriIzbriši
  6. Hehe.. BTW, može se peći i kao kolač u tepsiji.;) Ja obožavam kokos pa mi je sve s kokosom dobro.:o

    (Maja)

    OdgovoriIzbriši
  7. Pozdrav!
    Jučer sam radila ovu finu tortu, no imala sam problema s biskvitom. Naime, sve sam radila po receptu i uputama, ali tijesto mi je prije pečenja bilo tvrdo i razdvajalo se, dok na vašoj slici izgleda podosta tekuće. Tvrdo je ostalo i nakon pečenja, dok na vašim slikama izgleda rahlo. Ne znam u čemu je problem bio? Lp :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Nepoznata, da nisu jaja bila manja? Ili to ili su mozda prekratko miksani bjelanjci.. Taj recept radim godinama jer moj brat jako voli taj kolač i nikad mi tijesto nije bilo tvrdo u sirovom stanju. Baš mi je krivo što vam nije uspjelo. :( Ponovit cu recept, da vidim što je moglo poci po zlu.

      (Maja)

      Izbriši
    2. Draga Nepoznata, da nisu jaja bila manja? Ili to ili su mozda prekratko miksani bjelanjci.. Taj recept radim godinama jer moj brat jako voli taj kolač i nikad mi tijesto nije bilo tvrdo u sirovom stanju. Baš mi je krivo što vam nije uspjelo. :( Ponovit cu recept, da vidim što je moglo poci po zlu.

      (Maja)

      Izbriši