Pripremite prhko tijesto za pite - pogledajte u ranije objavljenom postu: Tijesta
za nadjev:
3 dl mlijeka
4 žlice vanil šećera
2 žlice griza
Skuhajte griz i u toplo dodajte 250g mljevenog maka pa još malo promiješajte na vatri.
U kremu dodati 100g maslaca i 3 žlice šećera u prahu, malo cimeta i nekoliko klinčića istučenih u mužaru.
Dvije trećine tijesta razvaljajte i pokrijte dno pleha. Pecite 15 minuta na 170 stupnjeva.Za to vrijeme od preostalog tijesta načinite trake.
Po malo ohlađenom tijestu namažite neki kiselkasti pekmez pa razmažite nadjev i prekrijte trakama tijesta složenim u rešetku.
Pecite još 15 minuta.
Odlično mi izgleda ova tvoja pita do maka. Mak jako volim ali moji dečki ne pa rijetko išta pravim s makom.
OdgovoriIzbrišiHvala!
OdgovoriIzbrišiMi obje volimo mak pa nam je ova tema jedna od dražih. :)