Jeka za V-magazin
Pripremite:
600g piletine od prsa
400g tjestenine u obliku mašnica (farfalle)
1 glavicu luka srebrenca
3 žlice maslinovog ulja
dvije kriške žute bundeve ili 3 mrkve srednje veličine
režanj češnjaka
papar
sol
listovi peršina
limunova korica
2 dl pilećeg temeljca
nekoliko žlica maka
Na maslinovom ulju pirjajte usitnjen luk, češnjak i mrkvu narezanu na kockice. Narežite piletinu na kraće rezance i dodajte u povrće, posolite i pirjajte dok meso ne bude mekano. Ako koristite žutu bundevu dodajte je kad su svi sastojci već pri kraju pripreme. Posolite.
Skuhajte tjesteninu "al dente". U vatrostalnoj posudi izmješajte tjesteninu s pirjanim mesom i povrćem, naribajte limunovu koricu, popaprite i pospite s nekoliko žlica maka.
Kratko zapecite u pećnici na 200C.
Zrnca maka će ovom jelu dati profinjenu aromu i naglasiti okuse.
Nema komentara :
Objavi komentar