utorak, 2. veljače 2010.

Lungić sa suhim šljivama





Pripremite:

2 lungića od po 30 dag
15ak suhih šljiva za lungić
15ak suhih šljiva za umak
6 dag maslaca
žlica masti
1 dl domaće šljivovice
3 dl vrhnja
1 vezice peršina
sol i papar
2 dl bijelog vina


Istucite meso batom i posolite. U svaku suhu šljivu stavite komadić maslaca i zatim njima napunite lungić. Svežite ga ili probodite čačkalicama, kako se ne bi rastvarao.



Nasjeckajte šljive i namačite ih u bijelom vinu ili rakiji.

Na malo masti prepecite pobrašnjen lungić, da dobije boju. Izvadite lungić i ostavite ga na toplom. Na tu masnoću dodajte šljive koje su se namakale u vinu i pirjajte. 




Ulijte bijelo vino, a kad ispari i šljivovicu. Podlijte temeljcem i/ili vrhnjem, dodajte meso narezano na male odreske.



Poslužite uz rižu.










1 komentar :