Pripremite:
2 lungića od po 30 dag
15ak suhih šljiva za lungić15ak suhih šljiva za umak
6 dag maslaca
žlica masti
1 dl domaće šljivovice
3 dl vrhnja
1 vezice peršina
sol i papar
2 dl bijelog vina
Istucite meso batom i posolite. U svaku suhu šljivu stavite komadić maslaca i zatim njima napunite lungić. Svežite ga ili probodite čačkalicama, kako se ne bi rastvarao.
Nasjeckajte šljive i namačite ih u bijelom vinu ili rakiji.
Na malo masti prepecite pobrašnjen lungić, da dobije boju. Izvadite lungić i ostavite ga na toplom. Na tu masnoću dodajte šljive koje su se namakale u vinu i pirjajte.
Ulijte bijelo vino, a kad ispari i šljivovicu. Podlijte temeljcem i/ili vrhnjem, dodajte meso narezano na male odreske.
Poslužite uz rižu.
Ovo moram što prije isprobati!
OdgovoriIzbriši