subota, 20. veljače 2010.

Lungić s umakom od naranče


Maja za V-magazin 


Pripremite:

2 svinjska lungića
2 naranče
1 limun
100g maslaca
dvije žlice škrobnoga brašna
žlicu marmelade od naranče
malu žlicu jabučnog octa
soja sos
mali korjenčić đumbira
maslinovo ulje
sol
papar
listići kadulje


za marinadu:

sok i naribana korica dvije naranče
1 dl vode
nekoliko listića kadulje
svježe mljeveni papar
4 žlice maslinovog ulja


Meso u plitkoj posudi prelijte marinadom i ostavite na hladnom nekoliko sati. Najbolje preko noći.


Umak od naranče:

Sok od dvije naranče i jednog limuna umutite s dvije žlice škrobnog brašna, jednom žlicom želea od naranče, malom žlicom jabučnog octa.

Otopite 80g maslaca da ostane svijetao. Na jako laganoj vatri tucite metlicom maslac i ostale sastojke da dobijete srednje gust umak. Dodajte 3 žlice soja sosa, malo soka iz naribanog đumbira, dosolite ako je potrebno.

Ako volite slatko-kiseli okus, u umak dodajte malu žličicu meda.



Lungiće izvadite iz marinade, obrišite, narežite na ploške, posolite, natrljajte s ploškom svježega đumbira pa na mješavini od 4 žlice maslinova ulja i 100g maslaca prepecite da dobiju zlatnu boju. Podlijte s nekoliko žlica procijeđene marinade i pecite oko pola sata.


Lungiće prelijte umakom i posipajte s nekoliko listića kadulje.

 
 






1 komentar :