Maja za V-magazin
Pripremite:
2 svinjska lungića
2 naranče
1 limun
100g maslaca
dvije žlice škrobnoga brašna
žlicu marmelade od naranče
malu žlicu jabučnog octa
soja sos
mali korjenčić đumbira
maslinovo ulje
sol
papar
listići kadulje
za marinadu:
sok i naribana korica dvije naranče
1 dl vode
nekoliko listića kadulje
svježe mljeveni papar
4 žlice maslinovog ulja
Umak od naranče:
Sok od dvije naranče i jednog limuna umutite s dvije žlice škrobnog brašna, jednom žlicom želea od naranče, malom žlicom jabučnog octa.
Otopite 80g maslaca da ostane svijetao. Na jako laganoj vatri tucite metlicom maslac i ostale sastojke da dobijete srednje gust umak. Dodajte 3 žlice soja sosa, malo soka iz naribanog đumbira, dosolite ako je potrebno.
Ako volite slatko-kiseli okus, u umak dodajte malu žličicu meda.
Lungiće prelijte umakom i posipajte s nekoliko listića kadulje.
Super! :klopa:
OdgovoriIzbriši