ponedjeljak, 18. siječnja 2010.

Sarma



Pripremite:

1 veliku glavica kiselog kupusa
1/2 kg ribanog kiselog kupusa
400g suhe slanine (neka 100g bude usitnjeno)
50 g riže
1 žličica soli
400 g mljevene junetine
400g mljevene svinjetine
2 glavice luka sitno nasjeckane
3 češnja češnjaka - usitnjena
400g suhih svinjskih rebara
ukuhani paradajz, crvena paprika
dvije žlice svinjske masti, malo brašna
sol, papar


U smjesu izmiješajte meso, luk, češnjak, usitnjenu slaninu, rižu, sol i papar.

Od glavice odvojite listove, izrežite tragove korijena pri dnu i umatajte meso.


U većoj posudi zagrijte mast, dodajte dvije žlice brašna i svijetlo ispržite, nalijte s 1/2 litre vode u kojoj ste razmutili paradajz. Pospite s malo crvene paprike, posolite i složite suho meso, sarme i kiseli kupus.


Nalijte vodom da u tankom sloju prekrije kupus pa kuhajte oko sat i pol na laganoj vatri. Pred kraj kuhanja probajte umak, pa dosolite, ako je potrebno.










2 komentara :

  1. Sarma!
    Baš vam hvala na ovome,dosta više kerefeka.
    Mile

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala vam na komentaru! Slažemo se s vama! :)

    OdgovoriIzbriši