Pripremite:
1 veliku glavica kiselog kupusa
1/2 kg ribanog kiselog kupusa
400g suhe slanine (neka 100g bude usitnjeno)
50 g riže
1 žličica soli
400 g mljevene junetine
400g mljevene svinjetine
2 glavice luka sitno nasjeckane
3 češnja češnjaka - usitnjena
400g suhih svinjskih rebara
ukuhani paradajz, crvena paprika
dvije žlice svinjske masti, malo brašna
sol, papar
U smjesu izmiješajte meso, luk, češnjak, usitnjenu slaninu, rižu, sol i papar.
Od glavice odvojite listove, izrežite tragove korijena pri dnu i umatajte meso.
Nalijte vodom da u tankom sloju prekrije kupus pa kuhajte oko sat i pol na laganoj vatri. Pred kraj kuhanja probajte umak, pa dosolite, ako je potrebno.
Sarma!
OdgovoriIzbrišiBaš vam hvala na ovome,dosta više kerefeka.
Mile
Hvala vam na komentaru! Slažemo se s vama! :)
OdgovoriIzbriši