Pripremite:
5 listova kelja
200g posnog (ili običnog svježeg sira)
peršinovo lišće
2-3 šnite pršuta
1 režanj češnjaka
sol
crvena paprika
(drugi začini po želji)
maslinovo ulje
Listove kelja problanširajte i stavite da se dobro ocijede. Pomiješajte posni sir, sitno nasjeckani češnjak, pršut narezan na kockice, peršin, sol i crvenu papriku. (Po želji stavite i malo naribanog dimsija, a i razne druge začine.)
Zaintrigirao me ovaj vas recept roladica od kelja, pa sam kliknula na link Malo zdravlja i naisla na recept Ljetni cuspajz. Tamo sam ostavila komentar, al vjerovatno je promakao medju starim napisima...
OdgovoriIzbrišiNaime, cini mi se da treca fotka odozgora ne spada u taj recept. Po meni prikazuje zelenu salatu, mrkvu i luk. Svjezi. Kao za mijesanu salatu. A recept je za varivo. Ili nisam nesto dobro razumjela?
Lijep pozdrav.
Da, nažalost, promaknuo nam je komentar. Odgovorila sam tamo, ali ću ponoviti i ovdje. Ono jest pripadajuća fotografija i u pitanju je mladi kelj, žuto-zelene boje, a ne salata.
OdgovoriIzbrišiOno jest sirovo na slici, ali su u pitanju mladi kelj, mrkva i luk, koji se još dinstaju, a zatim i kuhaju.
Za ove roladice je upotrijebljen stariji kelj i to vanjski, tamni listovi, kako bi fotografije bile upečatljivije. :)