Maja za V-magazin
500g pilećeg filea
mladi lukčešnjak
1 veća mrkva
1 crvena i 1 žuta paprika
1 tikvica
sol, papar
listovi svježeg bosiljka
timijan
tučena crvena paprika
pelati
2 dcl bijelog vina
Na maslinovom ulju prodinstajte malo mladog luka i jedan do dva režnja češnjaka pa postupno dodavajte povrće po želji (papriku, tikvice, patlidžan, gljive, mrkvu,...). Posolite, malo popaprite, dodajte i druge začine, poput bosiljka i timijana. Pustite da se smjesa malo ohladi, a zatim punite pileći file.
File razrežite i istucite tako da dobijete tanki odrezak. Na njega meso stavite nadjev i zarolajte. Možete roladu učvrstiti i čačkalicama.
Stavite u vatrostalnu posudu namazanu maslinovim uljem, podlijte s malo bijelog vina, narežite i rasporedite oko mesa nekoliko pelata i začinite crvenom paprikom.
Stavite u pećnicu na 180C na 20ak minuta.Povremeno polijte umakom. Ostavite da se malo ohladi, pelate ispasirajte i dolijte malo vina ako je potrebno, a zatim režite na ne predebele odreske. Prelijte s malo umaka.
Ovdje je umak/pire od mrkve. Jedan luk, usitnjen, dvije kuhane mrkve - sve smiksano štapnim mikserom. Dodano je malo vrhnja i vina kao u gore navedenom receptu za V-magazin.
Prilog može biti po vašoj želji, no ovdje je to riža u koju je dodan višak povrća od punjenja.
Nema komentara :
Objavi komentar