petak, 4. prosinca 2009.

Stracciatella krema u umaku od čokolade



Jeka za V-magazin



Pripremite:

za kremu:

200g grubo naribane tamne čokolade
2 vrećice želatine
10 žlica vode
400ml vrhnja za šlag
1 čvrsti jogurt
4 žlice šećera
2 vanil šećera



za umak:

120 grama čokolade s najmanje 60 % kakaa
4 žlice vode
4 žlice šećera
1dl slatkog vrhnja




Za kremu natopite želatinu s 10 žlica hladne vode. Ostavite da nabubri i za to vrijeme istucite vrhnje sa vanil šećerom i šećerom. Želatinu otopite u lagano zagrijanom jogurtu i sve umiješajte u tučeno vrhnje. Dodajte čokoladu narezanu na komadiće ili kupite gotove strugotine tamne čokolade.

Kremu ulijte u maslacem namazane kalupiće i ostavite da se stegne.

Za umak od čokolade u 4 žlice vode (možete umjesto vode upotrijebiti sok od naranče ili višnje i dobiti finu aromu) otopite šećer da dobijete glatku smjesu i dodavajte polako natrganu čokoladu. Miješajte na laganoj vatri i kad se sva čokolada otopi dodajte slatko vrhnje.




Krema je spremna za serviranje nakon nekoliko sati. Kalupiće kratko uronite u vruću vodu, izvrnite na tanjur ili zdjelicu i okolo izlijte nekoliko žlica kreme.

Kremu možete pripremiti i u kalupu za kuglof i servirati u "lokvici" umaka.
 
 






Nema komentara :

Objavi komentar