Pripremite:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
3 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
100ml ulja ili maslaca
mlijeko+rum za natapanje biskvita
za kremu:
400ml slatkog vrhnja
400g čokolade
Tucite jaja sa šećerom pa dodajte prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. Umiješajte ulje i izlijte smjesu u kalup od 24cm obložen papirom za pečenje. Pecite 15min na 180C.
Izvadite biskvit iz pećnice, ostavite ga u kalupu i prelijte s 1dl mlijeka u koje ste umiješali malo ruma. Biskvit možete natopiti višnjevcem ili sokom od naranče.
Slatko vrhnje zagrijte i dodajte natrganu čokoladu pa miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Izlijte je tekuću na biskvit, ali pazite dok je nalijevate, da topla krema ne probije biskvit. Ravnomjerno je nalijevajte u tankom mlazu po cijelom biskvitu. Stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći, da se ganache krema stisne.
Za kremu koristim čokoladu s barem 70% kakaa, ali ako volite slađe kolače ili su vam takve čokolade prejake, upotrijebite klasičnu čokoladu za kuhanje ili kombinorajte nju i mliječnu.
Nema komentara :
Objavi komentar