Pripremite za oko trideset kolačića:
200 g brašna
100 g maslaca
50 g šećera
3 žutanjka
3 žlice kakao praha
dvije pune žlice mljevenih lješnjaka
Prosijte brašno s kakao prahom i šećerom i u njega umrvite maslac, u sredinu stavite žumanjke i lješnjake i umijesite glatko tijesto. Ostavite ga sat vremena u hladnjaku. Razvaljajte i vadite oblikom za kekse male krugove.
Za šaum pripremite 3 preostala bjelanjka, 100 grama šećera i nekoliko žlica limunovog soka.
Na laganoj vatri otopite šećer u sirup s dvije žlice vode. Pazite da ne potamni. Istucite snijeg od bjelanjaka i u njega ukapajte sirup.
Tucite miješalicom cijelo vrijeme. Na kraju dodajte limunov sok. Masa mora biti jako čvrsta.
Na krugove od tijesta štrcajte šaum i pecite 10-15 minuta na 170 stupnjeva.
Pustite da se glazura osuši.
treba li se prvo ispeći podloga od tijesta, pa onda staviti šaum?
OdgovoriIzbrišiNe, ne treba se peći tijesto. Šaum se stavlja na sirovo tijesto. Donji dio je tanak i 10 minuta pečenja je dovoljno.
OdgovoriIzbriši