petak, 30. listopada 2009.

Pita od bundeve




Nadjev:

1kg bundeve
100g šećera
sok i korica 1 limuna
4 jaja
2dl kiselog vrhnja




Ispeći oko 1kg bundeve, skinuti kore, izmiksati u pire. 




Dodati 100g šećera, sok i koricu jednog limuna, 4 jaja i 2 dl kiselog vrhnja.
 



Sve istući u kompaktnu smjesu i uliti u do pola ispečeno tijesto za pite. 

Tijesto za pitu:

250 grama brašna, malo soli, 125 g putra i samo nekoliko žlica šećera.

Pomiješajte šećer, sol i brašno i dodajte na kockice usitnjen hladan maslac, brzo miješajte i zamijesite s jednim jajem i pola dl hladne vode. Brzo umijesite. Ne osvrćite se ako ima malih grudica maslaca. Zamotajte u prozirnu foliju i odložite u hladnjak na pola sata.

Tijestom obložite oblik za torte u visini tri prsta, pecite 15 minuta na 180 stupnjeva. Tijesto prije pečenja malo napikajte vilicom, da se ne podigne.



Ulijte nadjev i pecite još 25-35min na 180C.










Nema komentara :

Objavi komentar