Jeka za V-magazin
Pripremite:
oko 1kg bundeve - pečene i ohlađene
400 g brašna (ovisno o vrsti bundeve možda i malo više)
2 jaja
maslinovo ulje
listići bosiljka ili kadulje
sol
papar
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, narežite bundevu na kriške i pecite oko sat vremena. Ohladite, odvojite narančasto meso i načinite pire.
Dodajte jaja, brašno, posolite, natrgajte listiće bosiljka ili kadulje i zamijesite elastično tijesto.
Načinite njoke i kuhajte ih u posoljenoj vodi dok ne isplivaju. Još vruće njoke bacite na zagrijano maslinovo ulje, na kojem ste popržili nekoliko listića bosiljka ili kadulje, po želji popaprite.
Servirajte sa svježe ribanim parmezanom.
Savjet: Ako imate veliku bundevu, ispecite je i pečene kriške spremite u frižider. Možete je upotrijebiti za nekoliko dana u piti, kao osnovu za juhu ili zanimljivo predjelo ako ga pospete tostiranim bučinim sjemenkama i malo aceta balsamica.
Predivna boja.Super je recept!
OdgovoriIzbrišiJoš nisam provala njoke od bundeve,ovi mi se čine odlični i provat ću ih napraviti što prije, hvala na receptu!
OdgovoriIzbrišiprovala sam ih napraviti i jako mi se svidio ukus, puno su mi draži od onih sa krunpirom, samo neznam gdje sam pogriješila jer su mi ispali malo žilavi. Molila bih vas za savjet, puno pozdrava!
OdgovoriIzbrišiDrago nam je da su ti se njoki svidjeli., Ako su bili žilavi ,vjerojatno ti je tijesto bilo malo pretvrdo.To ovisi o količini brašna koju umiješaš,a to pak o vlažnosti bundeve., Ako voliš mekanije njoke ostavi tijesto malo mekše i sve bu za pet!
OdgovoriIzbrišijeka