Jeka za V-magazin
Pripremite:
1kg šljiva
5 žlica šećera
Manju tepsiju obilno namažite maslacem i poslažite na dno očišćene šljive. Pospite s 5 žlica šećera i pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
za posip:
150g maslaca, rastopljenog
200g brašna
100 grama šećera
vanil šećer
malo soli
Pomiješajte sol, šećer i brašno, vanil šećer. Polako dodavajte rastopljeni maslac i rukama zgnječite mrvice za posip. Pospite po šlljivama i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
Iz licke torbe - je li ovo licki recept?
OdgovoriIzbrišiPitam jer je vrlo slican engleskom crumble-u, pa mi je to zanimljivo.
OdgovoriIzbrišiJest. Bila je to sirotinjska zamjena za kolače.
OdgovoriIzbrišiveć treći put u dva tjedna uživamo u posipankama..
OdgovoriIzbrišipozdrav blogericama stalkericama!
Draga Anonimna,
OdgovoriIzbrišiovih dana ih i mi često pečemo, ali ne samo sa šljivama! :)
Drago nam je da vam se recept svidio! :)
(Maja)